January, 2011

Facebook en uw bedrijf: 9 tips

Facebook is een van de high traffic social media sites en er wordt mij vaak gevraagd hoe deze te integreren in een digitale marketing strategie en hoe deze effectief voor bedrijfsresultaten in te zetten.

Ten eerste moet u goed nadenken over uw sociale media marketing strategie en of Facebook bij uw doelgroep past. Maar laten we aannemen dat u hebt besloten om Facebook te gebruiken, wat zijn dan de volgende stappen?

De marketing van uw bedrijf op Facebook is net als bij andere social media sites : het gaat allereerst om aanwezigheid, dan bouwen aan geloofwaardigheid en kennis delen met uw potentiële klanten .
Hieronder volgen een aantal stappen om u te helpen het meeste uit uw Facebook marketing te halen:

  1. Het is het beste om uw bedrijfsprofiel gescheiden te houden van uw persoonlijke pagina, zodat alles op uw business pagina aan business gerelateerdis. U kunt hier wat ‘fun’ mee maken, maar hou het professioneel.
  2. Zorg ervoor dat uw pagina’s een professionele uitstraling hebben: Vraag hulp om dezelfde professionele uitstraling als op uw web site te hebben; gebruik dezelfde afbeeldingen en kleuren; voor onderhoud van uw imago. Overweeg een welkomstpagina speciaal voor nieuwe bezoekers.
  3. Denk na over een plan over wat je gaat toevoegen, en wat je wil dat de bezoeker doet als deze uw pagina vindt. Waarom zou iemand weer terug willen gaan naar uw pagina’s? Hoe gaat u reageren op negatieve reacties?
  4. Bedenk een reden voor mensen om hun contactgegevens te achter te laten en de pagina door te geven aan hun vrienden – dit soort van virale marketing is waar Facebook in uitblinkt.
  5. Vergeet niet om te communiceren met anderen, moet u deelnemen aan de dialoog en zichtbaar zijn, het toevoegen van nieuwe inhoud te houden, en het beantwoorden van vragen.
  6. Bied uw publiek peilingen of enquêtes aan, vraag anderen om hun ideeën en tips te delen.
  7. Houd iedereen op de hoogte van uw nieuwste aanbiedingen en initiatieven – zij bieden een goede reden voor anderen om te communiceren met uw bedrijf.
  8. Overweeg het inhuren van een professionalom een app te maken en deze ter beschikking te stellen op uw pagina. Dit kan uw pagina viraal maken omdat fans deze zullen delen met hun vrienden, daarmee uw zichtbaarheid en geloofwaardigheid versterkend.
  9. Het belangrijkste is dat als je eenmaal hebt besloten om een Facebook-pagina voor uw bedrijf te maken, u dit in overeenstemming doet met uw dagelijkse bezigheden en regelmatig een bijdrage levert om dingen in beweging te zetten. Wat denkt u ervan om een deel van uw ideeën in de commentaar sectie te zetten om anderen te helpen met nieuwe klanten aantrekken.

Weet wat uw klanten online zeggen over uw merk en leer wat ervoor nodig is om een effectieve sociale media marketing strategie te ontwikkelen!

Neem contact met ons op voor het uitstippelen van een effectieve Sociale media strategie.

Read More