May, 2012

Nieuwe regels van marketing en PR

Digitalisering van reclame

De komst van de digitale wereld zorgt voor grote veranderingen in de manier van reclame maken. Campagnebudgetten voor tv-reclame worden verschoven naar internet campagnes. Kopers van huizen bijvoorbeeld zijn veel op het web te vinden. Hoe dichter zij bij de koop komen, hoe meer zij vertrouwen op online bronnen.

Veel bedrijven die hun budgetten besteden aan traditionele media zoals tv, radio, kranten en Gouden Gids, zijn bang om uit hun comfortzone te komen richting online media.

De feiten wijzen er echter op dat mensen zelf op zoek gaan naar producten op het internet, dus zullen bedrijven hun verhalen en producten juist op het internet moeten publiceren.

De hulpmiddelen die marketeers tot hun beschikking hebben zijn webbased media om informatieve content te verspreiden via websites, blogs, e-books, whitepapers, afbeeldingen, geluidsfragmenten en videobeelden en zelfs games.

Ook kunnen we actief deelnemen aan discussies op forums of andere sociale media zoals twitter, blogs, Facebook.

Organisaties gaan zich gedragen als uitgevers van content en oogsten daarmee geloofwaardigheid en klantentrouw. Slimme marketeers verspreiden die informatie binnen hun specifieke doelgroep.

En het mooiste van alles is, dat het nog gratis is ook.

Werk daarom aan informatie waar uw klant op zit te wachten. Dus besteed uw budget niet langer aan zelfpromotie in traditionele media die uzelf misschien een goed gevoel geven.

Zoek manieren om zelf content te ontwikkelen gericht op uw nichemarkt en publiceer dat in verhalen die vertellen over uw product. Speciaal geschreven voor uw doelgroep. Grijp die kans om effectiever te werk te gaan bij het uitdragen van uw boodschap!

Read More

Maak kennis met het nieuwste Zoekmachinebeest – Google Penguin

Net toen u dacht dat  u veilig was voor Google updates, komt er ineens een ander beest langs in de vorm van Google Penguin. De nieuwe Google update Panda 3.5 viel nog mee, maar de nieuwste update Penguin op 24 april heeft behoorlijk wat opschudding veroorzaakt in de internetgemeenschap.

Wat is er gebeurd
Deze nieuwste zoekmachine optimalisatie-update beinvloedt een kleiner aantal zoekacties  dan Panda, maar heeft nog steeds problemen veroorzaakt voor sommige sites. De forums zijn gevuld met gepraat over verlies aan werk en inkomen met een nogal sombere vooruitzichten waardoor het lijkt alsof Google dit op zijn geweten heeft. Ook wel bekend als de WebSpam update, is Penguin gericht op het bestraffen van sites die gebruik maken van spam en “black hat” SEO tactieken zoals cloaking, linkschema’s en zogenaamde ‘keyword stuffing’. We horen het van degenen die werden getroffen, maar er waren ook winnaars met deze update.

Vergeet niet: Het is belangrijk om de regels volgen.

SEO punten

  • Kwaliteit
    Focus op kwaliteit van content die lezers willen, is beter dan strikt te schrijven voor de zoekmachines.
  • Unieke content.
    Zorg ervoor dat uw inhoud uniek is, niet gedupliceerd.
  • Rankings fluctureren.
    Niet al uw marketing tactieken op één instrument inzetten. Zich strikt op Google search baseren om uw site succesvol te maken werkt mogelijk niet. Zorg er altijd dat u een back-up strategie heeft, zodat als er een andere update komt en je geraakt wordt (zelfs per ongeluk), het niet zo heel veel uitmaakt.

Wat u kunt doen aan uw site
Als uw site geraakt is door de Google Penguin update, zijn er een paar stappen die u kunt nemen. Kijk eerst eerlijk naar uw site of er iets is dat u beter zou kunnen doen. Als u denkt dat u onterecht gestraft bent, kunt u een verzoek tot heroverweging doen bij Google.

[contentBox title=”Neem contact op” type=”info”]Als u zich zorgen maakt over uw ranking in Google, neem dan contact met ons op voor een digitaal marketing plan voor uw bedrijf.[/contentBox]

 

Read More